Terug naar overzicht
Fiscale subsidie? Vis niet achter het net. Fiscale subsidie? Vis niet achter het net.

Blijf op de hoogte

Fiscale subsidie? Vis niet achter het net.

Dat zul je net zien: voldoe je aan de eisen van een fiscale subsidie, dan blijkt opeens de pot leeg te zijn. Of, erger nog, komt de hele subsidie te vervallen! Zoals bij allerlei subsidies, zijn de fiscale subsidies zoals de SEPP, SEBA en de nieuwe SPRILA eindig. Deze subsidies vervallen waarschijnlijk per 1 januari 2025. Kun je dan tot die tijd rustig aan doen? Nee helaas, want ook de subsidiepot kan leegraken. Wat valt er op dit moment nog te halen? Wij brengen je snel op de hoogte.

Zoals gezegd: bij een fiscale subsidie moet je niet alleen aan de eisen voldoen, ook moet je ervoor uitkijken dat de subsidiepot niet leeg is. Op is wat dat betreft bijna altijd op. Met 'bijna altijd' bedoelen wij dat de lege subsidiepot soms ook nog wel eens aangevuld wordt, maar zeker is dat natuurlijk nooit. Wat is er op dit moment bijvoorbeeld nog beschikbaar aan fiscale subsidies?

SEBA

Voor de maximaal € 5.000 subsidie bij aanschaf van een nieuwe elektrische bestelauto is van het totale budget van € 60 miljoen al € 39.811.944 en € 1.298.056 in behandeling. Op 14 oktober zat er nog bijna € 19 miljoen over. Als we dat delen door € 5.000 is er nog ruimte voor minimaal 3.800 elektrische bestelauto's.

SEPP

Koop of lease je als particulier een elektrische personenauto, dan kom je misschien in aanmerking voor de SEPP. De SEPP voor een nieuwe auto is € 2.950 en voor een gebruikte krijg je nog € 2.000. Het totale budget voor de SEPP was dit jaar € 58 miljoen. Hiervan is al meer dan € 44 miljoen verleend. Per 14 oktober is er dus nog een kleine € 14 miljoen aan SEPP-budget over. Ruimte genoeg voor meer dan 4.500 nieuwe elektrische auto's. Wanneer we uitgaan van gebruikte auto's, dan komen we op een nog hoger aantal uit.

SPRILA

Er zijn twee soorten SPRILA: de subsidie voor aanschaf van laadinfrastructuur en de subsidie voor een advies over de aanschaf van deze laadinfrastructuur. Beide subsidies zijn pas een kleine maand geleden van start gegaan. Voor de SPRILA is meer dan € 42 miljoen gereserveerd, maar een deel van de subsidiemogelijkheden was op de startdatum al overtekend. De notaris heeft onlangs geloot wie er dan wel of niet in aanmerking komen voor deze subsidie. Tenzij er budget bij komt, heeft het dus geen zin om voor deze onderdelen een aanvraag in te dienen. We hebben het dan over de subsidie voor "Advies voor en aanleg van laadinfrastructuur voor DC-laadstations" en de subsidie voor "Investeringen in een stationaire batterij". Kijk op de website voor welke onderdelen nog wel SPRILA mogelijk is.

TIP

Wanneer een subsidie zwaar overtekend is, heeft het indienen van een aanvraag geen zin. Is de door jou gewenst subsidie nog maar een klein beetje 'over budget'? Dien dan gewoon een aanvraag in. Mocht er een eerder ingediende aanvraag worden afgekeurd, dan kom je misschien toch nog voor deze subsidie in aanmerking.

Vorig bericht

Laatste nieuws

Spraakmakend autonieuws op Prinsjesdag

Spraakmakend autonieuws op Prinsjesdag

Lees meer
Uitgelekt nieuws Prinsjesdag 2024

Uitgelekt nieuws Prinsjesdag 2024

Lees meer
Laadpalen op jouw bedrijfsterrein? Binnenkort gaat de SPRILA van start!

Laadpalen op jouw bedrijfsterrein? Binnenkort gaat de SPRILA van start!

Lees meer
Goed nieuws voor gebruikte auto's

Goed nieuws voor gebruikte auto's

Lees meer
Voorspelling Prinsjesdag

Voorspelling Prinsjesdag

Lees meer

Ik heb een vraag. Bel of mail mij terug.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
linkedin mail mobile twitter xls