AMD - Automotive Fiscalisten
U bevindt zich hier: Home » Nieuwsarchief 2016 » Uw eigen situatie
Bookmark and Share

Uw eigen situatie

AMD automotive fiscalisten BV houdt zich bezig met allerhande vormen van fiscale advisering rondom de auto. U kunt bij ons terecht voor vragen rondom uw auto en de belastingheffing. Zo helpen we ondernemers op dit moment bij de volgende vragen:

  • Een ontvangen naheffing omdat de rittenregistratie voor poolauto’s ontbrak. Wij zochten uit of de auto’s wel ter beschikking staan in de zin van de bijtelling en of de ondernemer ook op een andere manier kan bewijzen dat de poolauto’s niet privé zijn gereden. 
  • Een naheffing én boete omdat de rittenregistratie niet sluitend was. De Belastingdienst vindt daardoor dat de auto ook privé is gebruikt. Wij bestrijden de naheffing en vooral de boete via een bezwaar.
  • Een klant heeft een discussie met de belastingdienst over de inrichtingseisen van zijn bestelauto. De al opgelegde naheffing bestrijden wij via een bezwaarschrift.
  • Voor een koper van een ingevoerde auto berekenen wij de meest gunstige BPM bij invoer vanuit het buitenland. Over de BPM bij invoer en uitvoer ontstaan met grote regelmaat discussies met de belastingdienst. Wij staan u daar graag in bij.
  • We helpen een ondernemer met de keuze voor de fiscale verwerking van zijn nieuwe auto van de zaak: Is het voordeliger om de auto privé aan te schaffen of toch liever op de zaak?


Verwerken adviezen in administratie en jaarrekening

Als wij ons werk goed doen, is uw vraag over uw auto en belasting opgelost. Die oplossing moet alleen ook nog op een goede manier in uw administratie en jaarrekening verwerkt worden. Daarvoor werken wij nauw samen met Felix Accountants & Belastingadviseurs, die u graag van dienst zijn bij uw administratie, jaarrekening en aangiften. U bent er dan zeker van dat geen ‘ruis’ op de lijn ontstaat in de overdracht tussen uw fiscaal adviseur en uw accountant. Houdt u dit liever gescheiden, dan is dat uiteraard ook geen probleem. Maar 't is goed om te weten dat ook deze optie er is.

Voor een beoordeling van de mogelijkheden in uw eigen situatie, kunt u contact opnemen via 0525 654590 of per e-mail: info@autoenfiscus.nl